Toolkit Afvalvrije Festivals

  • 8 december 2018
  • Green Events
  • 62 pagina's
Vragen over de Kenniswijzer of zelf een document delen?
Mail ons
Bekijk

Omschrijving

In Toolkit Afvalvrije Festivals zijn jaren aan kennis en ervaringgebundeld in één document. Deze kennis is opgedaan in de Green Deal Afvalvrije Festivals waaraan een aantal koplopers uit de evenementenindustrie deelnemen.

 Het doel van de Green Deal en de Toolkit is het verminderen van de hoeveelheid afval per bezoeker op onze festivals, maar ook het scheiden en recyclen van dit afval. Daarnaast moeten festivals schoner worden doordat de hoeveelheid afval op de grond vermindert.

Na een aantal pilots – uitgevoerd door de eerdergenoemde koplopers uit de evenementenindustrie – zijn de resultaten nu in kaart gebracht. Welke stappen zet je om het plasticgebruik te reduceren? Hoe stap je over naar circulaire drinkbekers? En wat zijn de voor en nadelen? Ook vind je een compleet hoofdstuk over het composteren van afval en het reduceren van campingafval.

De toolkit is geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. Eerste stappen die koplopers – zoals onder andere DGTL, Into The Great Wide Open, Amsterdam Open Air, Mysteryland en Solar weekend- met succes hebben gezet.

Let op: De Toolkit is een levend document. Door je in te schrijven voor de kennisbank van Green Events heb je altijd toegang tot de laatste versie.

Kernmerken

Onderwerp:
Afvalscheiding, Gedragsbeïnvloeding, Participatie en samenwerking, Reinigen
Focus gebied:
Evenementen
Soort informatie:
Kennisoverzicht, Plan van aanpak, Inspiratie en tips