Emiclaer case

Case

Een aanpak op maat

Via verschillende pilots ontwikkelt NederlandSchoon vanuit de Landelijke Aanpak Zwerfafval een maatwerkaanpak voor schone centrumgebieden. Bij winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort zorgen een brede samenwerking en pro-actieve houding voor veel lokale betrokkenheid.

YouTube filmpjes zijn alleen zichtbaar als je marketing-cookies accepteert. Cookie-instellingen wijzigen

Wethouder Menno Tigelaar opende tijdens het start-event een zwerfafvaltentoonstelling van twee naschoolse opvangcentra én onthulde een zingende afvalbak. Wie zijn afval goed weggooit, wordt vanaf nu door de bak enthousiast toegezongen. Een promotieteam van NederlandSchoon maakte de hele dag zichtbaar schoon om het publiek te motiveren afval in de bak te gooien.

 

Met de belangrijkste betrokken partijen is NederlandSchoon een bijzondere samenwerking aangegaan: vastgoedeigenaar Wereldhave, de gemeente, de winkeliers en stichting Matchpoint, die maatschappelijk ondernemen stimuleert.

NIEUWE INRICHTING

In het winkelcentrum zijn de prullenbakken verplaatst en beplakt met opvallende stickers. Tegelstickers van ROC-studenten Marketing en raamposters van winkeliers stimuleren het publiek om afval in de bak te gooien. Studenten Handhaving verzorgden met NederlandSchoon een 0-meting en houden na de zomer ook de eindmeting. 

ZICHTBARE SCHOONMAAK

De actieve houding zorgt voor meer actieve en lokale betrokkenheid. Zo wordt bijvoorbeeld samengewerkt met zorginstelling Amerpoort waarbinnen een groep cliënten een aantal keer per maand zichtbaar schoonmaakt in het winkelgebied. De winkeliers zorgen voor iets te eten en te drinken als de klus is geklaard. NederlandSchoon stelt de nodige opruimmaterialen beschikbaar. 

MEER WETEN?

Bekijk dan deze Tips voor schone winkelgebieden.

Extra informatie of jouw case opsturen?

Neem dan contact op met ons op en wij helpen je graag met maatwerk advies.

Contact