Terug naar overzicht

Zwerven door de stad

Downloaden 1 maart 2013 | Royal HaskoningDHV | 76 pagina's | 25.11 MB | PPTX

Omschrijving

In opdracht van de gemeente Den Haag en Gemeente Schoon heeft Royal Haskoning DHV een presentatie opgesteld over methoden om zwerfafval te bestrijden. Hierin wordt ingegaan op gedragsbeïnvloeding, civil society (participatie, samenwerking), inrichting en gedrag. Specifiek behandeld de presentatie methoden voor het terugdringen van anonimiteit (via identiteit, gebruiker en placemaking), het benutten van affordance (de relatie tussen de omgeving en onze acties), en het effectief toepassen van gedragsbeïnvloeding (o.b.v. korte en lange termijn effecten).

Kernmerken

Onderwerp:
Gedragsbeïnvloeding
Soort informatie:
Inspiratie en tips

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan