Terug naar overzicht

Zwerfafval: Met automatisch gemak gooi je het in de afvalbak

Downloaden 1 april 2010 | TU Eindhoven | 81 pagina's | 578.46 KB | PDF

Omschrijving

Dit rapport van de TU Eindhoven biedt een overzicht van mogelijkheden om automatisch gedrag te doorbreken en te beïnvloeden. De technieken gaan over geur, embodiment, sociale cues, normactiverende omgeving, antropomorfisme, en het gebruik van de injunctieve, descriptieve en provinciale normen.

Kernmerken

Onderwerp:
Gedragsbeïnvloeding
Soort informatie:
Onderzoek

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan