Terug naar overzicht

Van statiegeld naar Plastic Heroes

Downloaden 1 april 2015 | TNS NIPO | 25 pagina's | 462.30 KB | PDF

Omschrijving

TNS NIPO heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de mening van Nederlanders ten opzichte van de inzameling van plastic afval, wanneer het statiegeld systeem (op grote PET flessen) wordt samengevoegd met het Plastic Heroes systeem (er wordt dan geen statiegeld meer betaald, en deze flessen kunnen ingeleverd worden via de Plastic Heroes bakken en zakken). Het onderzoek gaat daarnaast in op de veranderingen in inlever gedrag van plastic afval wanneer deze verandering doorgang vindt, en de bekendheid van Plastic Heroes als naam, poppetje, zak en bak.

Kernmerken

Onderwerp:
Beleving, Monitoren
Soort informatie:
Onderzoek

Pilot Schoon Belonen

Aan de slag met beloningssystemen voor de pilot Schoon Belonen? Op zoek naar het beste beloningssysteem om afvalscheiding te stimuleren en zwerfafval te verminderen?

Op de Kenniswijzer vindt u relevante kennisdocumenten en voorbeelden over het toepassen van belonen.

Bezoek ook de website

Kennisbijeenkomst

Dinsdag 10 oktober vond de Kennisbijeenkomst Schone Snoeproutes plaats.

De kennis die is uitgewisseld tijdens deze bijeenkomst, delen wij graag ook met u. Daarom hebben we alle informatie en documenten voor u online gezet.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan