Terug naar overzicht

Van statiegeld naar Plastic Heroes

Downloaden 1 april 2015 | TNS NIPO | 25 pagina's | 462.30 KB | PDF

Omschrijving

TNS NIPO heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de mening van Nederlanders ten opzichte van de inzameling van plastic afval, wanneer het statiegeld systeem (op grote PET flessen) wordt samengevoegd met het Plastic Heroes systeem (er wordt dan geen statiegeld meer betaald, en deze flessen kunnen ingeleverd worden via de Plastic Heroes bakken en zakken). Het onderzoek gaat daarnaast in op de veranderingen in inlever gedrag van plastic afval wanneer deze verandering doorgang vindt, en de bekendheid van Plastic Heroes als naam, poppetje, zak en bak.

Kernmerken

Onderwerp:
Beleving, Monitoren
Soort informatie:
Onderzoek

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan