Terug naar overzicht

Understanding littering behaviour

Downloaden 1 juni 1997 | Beverage Industry Environment Council | 89 pagina's | 791.62 KB | PDF

Omschrijving

In dit onderzoek uit Australië is op grote schaal onderzoek gedaan naar waarom mensen zwerfafval veroorzaken. Er is namelijk een groot verschil tussen wat mensen zeggen dat ze doen en wat mensen werkelijk doen. Dit onderzoek heeft daarom gebruik gemaakt van een combinatie van observaties en enquêtes om in detail te verklaren hoe, wanneer en waarom mensen afval op de grond gooien.

Kernmerken

Onderwerp:
Gedragsbeïnvloeding
Soort informatie:
Onderzoek

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan