Terug naar overzicht

Tips over hangjongeren voor buurtbewoners en voorbijgangers

Downloaden 15 september 2015 | ACTA Kaldenbach | 2 pagina's | 326.18 KB | PDF

Omschrijving

Deze tips van gedragsdeskundige Hans Kaldenbach helpen mensen in het onderwijs, bij de politie, gemeente en woningbouwverenigingen om jongeren in de straatcultuur aan te spreken. In deze samenvatting van het boek ‘Respect!, 99 tips voor het omgaan met jongeren in de straatcultuur’ wordt besproken wat deze jongeren nodig hebben en hoe ze te bereiken zijn. De samenvatting richt zich voornamelijk op straatsituaties, maar alle tips zijn ook bruikbaar in het jongerenwerk, bij de politie, op scholen, in zwembaden, in het openbaar vervoer, in bibliotheken en bijv. voor toezichthouders op straat.

Kernmerken

Onderwerp:
Communicatie, Gedragsbeïnvloeding
Focus gebied:
Woonwijken
Soort informatie:
Inspiratie en tips
Labels:
Voortgezet onderwijs

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan