Terug naar overzicht

Tips over hangjongeren voor buurtbewoners en voorbijgangers

Downloaden 15 september 2015 | ACTA Kaldenbach | 2 pagina's | 326.18 KB | PDF

Omschrijving

Deze tips van gedragsdeskundige Hans Kaldenbach helpen mensen in het onderwijs, bij de politie, gemeente en woningbouwverenigingen om jongeren in de straatcultuur aan te spreken. In deze samenvatting van het boek ‘Respect!, 99 tips voor het omgaan met jongeren in de straatcultuur’ wordt besproken wat deze jongeren nodig hebben en hoe ze te bereiken zijn. De samenvatting richt zich voornamelijk op straatsituaties, maar alle tips zijn ook bruikbaar in het jongerenwerk, bij de politie, op scholen, in zwembaden, in het openbaar vervoer, in bibliotheken en bijv. voor toezichthouders op straat.

Kernmerken

Onderwerp:
Communicatie, Gedragsbeïnvloeding
Focus gebied:
Woonwijken
Soort informatie:
Inspiratie en tips
Labels:
Voortgezet onderwijs

Pilot Schoon Belonen

Aan de slag met beloningssystemen voor de pilot Schoon Belonen? Op zoek naar het beste beloningssysteem om afvalscheiding te stimuleren en zwerfafval te verminderen?

Op de Kenniswijzer vindt u relevante kennisdocumenten en voorbeelden over het toepassen van belonen.

Bezoek ook de website

Kennisbijeenkomst

Dinsdag 10 oktober vond de Kennisbijeenkomst Schone Snoeproutes plaats.

De kennis die is uitgewisseld tijdens deze bijeenkomst, delen wij graag ook met u. Daarom hebben we alle informatie en documenten voor u online gezet.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan