Terug naar overzicht

Stappenplan voor gedragsverandering

Downloaden kerndocument 1 januari 2014 | Gemeente Schoon | 10 pagina's | 75.39 KB | PDF

Omschrijving

Met dit stappenplan kunnen gemeenten een gerichte aanpak richting gedragsverandering ontwikkelen. Het plan bestaat uit een omschrijving van het gewenste- en probleemgedrag, een analyse van de gedragingen, gedragsmaatregelen passende bij de geanalyseerde situatie, implementatie van de maatregelen en het testen van de maatregelen met gebruik van voor- en nameting en een controlesituatie. Door alle stappen van het stappenplan te doorlopen kunt u uiteindelijk met een kleine investering elk jaar opnieuw weer effectief werken aan een schone omgeving en wellicht ook geld besparen.

Kernmerken

Onderwerp:
Gedragsbeïnvloeding
Soort informatie:
Plan van aanpak
Labels:
Zwerfafvalcongres 2017

Pilot Schoon Belonen

Aan de slag met beloningssystemen voor de pilot Schoon Belonen? Op zoek naar het beste beloningssysteem om afvalscheiding te stimuleren en zwerfafval te verminderen?

Op de Kenniswijzer vindt u relevante kennisdocumenten en voorbeelden over het toepassen van belonen.

Bezoek ook de website

Kennisbijeenkomst

Dinsdag 10 oktober vond de Kennisbijeenkomst Schone Snoeproutes plaats.

De kennis die is uitgewisseld tijdens deze bijeenkomst, delen wij graag ook met u. Daarom hebben we alle informatie en documenten voor u online gezet.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan