Terug naar overzicht

Stappenplan voor gedragsverandering

Downloaden kerndocument 1 januari 2014 | Gemeente Schoon | 10 pagina's | 75.39 KB | PDF

Omschrijving

Met dit stappenplan kunnen gemeenten een gerichte aanpak richting gedragsverandering ontwikkelen. Het plan bestaat uit een omschrijving van het gewenste- en probleemgedrag, een analyse van de gedragingen, gedragsmaatregelen passende bij de geanalyseerde situatie, implementatie van de maatregelen en het testen van de maatregelen met gebruik van voor- en nameting en een controlesituatie. Door alle stappen van het stappenplan te doorlopen kunt u uiteindelijk met een kleine investering elk jaar opnieuw weer effectief werken aan een schone omgeving en wellicht ook geld besparen.

Kernmerken

Onderwerp:
Gedragsbeïnvloeding
Soort informatie:
Plan van aanpak
Labels:
Zwerfafvalcongres 2017

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan