Terug naar overzicht

Schoonste Winkelgebieden onderzoek 2014

Downloaden 1 januari 2015 | NederlandSchoon | 24 pagina's | 1.10 MB | PDF

Omschrijving

Jaarlijks doet Stichting Nederland Schoon onderzoek naar de schoonheidsgraad van winkelgebieden in Nederland. Dit document is de rapportage van het onderzoek uit 2014. Bekijk ook het onderzoeksrapport 2013. In 2014 zijn 437 winkelgebieden in 25 gemeenten onderzocht. Het onderzoek heeft meer inricht opgeleverd in de oorzaken en gevolgen van schoon. Belangrijkste resultaat hiervan was dat schone winkelgebieden een positieve beleving oproepen en dat bezoekers hierdoor meer uitgeven per bezoek.
Parallel aan de Schoonste Winkelgebied Verkiezing, is ook de Schoonste Stationsgebied Verkiezing gehouden. Ook hiervan is een onderzoekssamenvatting 2014 beschikbaar.

Kernmerken

Onderwerp:
Monitoren
Focus gebied:
Winkels en horeca
Soort informatie:
Onderzoek

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan