Terug naar overzicht

Samenvatting peuken onderzoek Lijnbaan Rotterdam 2015

Downloaden 12 november 2015 | NederlandSchoon | 5 pagina's | 729.46 KB | PDF

Omschrijving

Deze samenvatting van NederlandSchoon beschrijft het onderzoek naar een peukenaanpak in winkelgebieden in 2015. In samenwerking met British American Tobacco (BAT), de gemeente Rotterdam en gebiedsbeheerder Bilfing, heeft NederlandSchoon op de Lijnbaan in Rotterdam een proef gedaan om de peukenproblematiek te verhelpen. Hierbij zijn asbakken aan de afvalbakken bevestigd, zijn de ondernemers betrokken en is er een publiekstunt gedaan. Dit alles om rokers te faciliteren, informeren en bewustzijn te creëren.
De totale onderzoeksrapportage is op te vragen bij Stichting Nederland Schoon. Bekijk ook de film van het Lijnbaan project.

Kernmerken

Onderwerp:
Afvalvoorzieningen en inrichting, Communicatie
Focus gebied:
Winkels en horeca
Soort informatie:
Onderzoek
Labels:
Peuken

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan