Terug naar overzicht

Samenvatting peuken onderzoek Lijnbaan Rotterdam 2015

Downloaden 12 november 2015 | NederlandSchoon | 5 pagina's | 729.46 KB | PDF

Omschrijving

Deze samenvatting van NederlandSchoon beschrijft het onderzoek naar een peukenaanpak in winkelgebieden in 2015. In samenwerking met British American Tobacco (BAT), de gemeente Rotterdam en gebiedsbeheerder Bilfing, heeft NederlandSchoon op de Lijnbaan in Rotterdam een proef gedaan om de peukenproblematiek te verhelpen. Hierbij zijn asbakken aan de afvalbakken bevestigd, zijn de ondernemers betrokken en is er een publiekstunt gedaan. Dit alles om rokers te faciliteren, informeren en bewustzijn te creëren.
De totale onderzoeksrapportage is op te vragen bij Stichting Nederland Schoon. Bekijk ook de film van het Lijnbaan project.

Kernmerken

Onderwerp:
Afvalvoorzieningen en inrichting, Communicatie
Focus gebied:
Winkels en horeca
Soort informatie:
Onderzoek
Labels:
Peuken

Pilot Schoon Belonen

Aan de slag met beloningssystemen voor de pilot Schoon Belonen? Op zoek naar het beste beloningssysteem om afvalscheiding te stimuleren en zwerfafval te verminderen?

Op de Kenniswijzer vindt u relevante kennisdocumenten en voorbeelden over het toepassen van belonen.

Bezoek ook de website

Kennisbijeenkomst

Dinsdag 10 oktober vond de Kennisbijeenkomst Schone Snoeproutes plaats.

De kennis die is uitgewisseld tijdens deze bijeenkomst, delen wij graag ook met u. Daarom hebben we alle informatie en documenten voor u online gezet.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan