Terug naar overzicht

Samen met bedrijven, instellingen en burgers zwerfafval aanpakken

Downloaden 1 januari 2009 | SenterNovem | 46 pagina's | 1.39 MB | PDF

Omschrijving

Deze handreiking is bedoeld voor gemeentes die willen samenwerken met bedrijven, instellingen en burgers in de aanpak van zwerfafval. Het rapport is opgebouwd in twee delen. Deel I bevat visie en achtergrond op samenwerking. Deel II bied een toolkit welke procesleiders kunnen inzetten in het samenwerkingstraject. De eerste tool bevat een stappenplan voor de opstart van een participatieproject. Tool twee en drie bieden kennis rond samenwerking met externe partijen en het uitvoeren van een participatieproject in probleemgebieden. De laatste tool is gericht op het versterken van de samenwerking en het stimuleren van de voortgang van het project. De toolkit zal op basis van concrete ervaringen en nieuwe inzichten worden uitgebreid.

Kernmerken

Onderwerp:
Gedragsbeïnvloeding, Participatie en samenwerking
Focus gebied:
Soort informatie:
Inspiratie en tips
Labels:

Pilot Schoon Belonen

Aan de slag met beloningssystemen voor de pilot Schoon Belonen? Op zoek naar het beste beloningssysteem om afvalscheiding te stimuleren en zwerfafval te verminderen?

Op de Kenniswijzer vindt u relevante kennisdocumenten en voorbeelden over het toepassen van belonen.

Bezoek ook de website

Kennisbijeenkomst

Dinsdag 10 oktober vond de Kennisbijeenkomst Schone Snoeproutes plaats.

De kennis die is uitgewisseld tijdens deze bijeenkomst, delen wij graag ook met u. Daarom hebben we alle informatie en documenten voor u online gezet.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan