Terug naar overzicht

Samen met bedrijven, instellingen en burgers zwerfafval aanpakken

Downloaden 1 januari 2009 | SenterNovem | 46 pagina's | 1.39 MB | PDF

Omschrijving

Deze handreiking is bedoeld voor gemeentes die willen samenwerken met bedrijven, instellingen en burgers in de aanpak van zwerfafval. Het rapport is opgebouwd in twee delen. Deel I bevat visie en achtergrond op samenwerking. Deel II bied een toolkit welke procesleiders kunnen inzetten in het samenwerkingstraject. De eerste tool bevat een stappenplan voor de opstart van een participatieproject. Tool twee en drie bieden kennis rond samenwerking met externe partijen en het uitvoeren van een participatieproject in probleemgebieden. De laatste tool is gericht op het versterken van de samenwerking en het stimuleren van de voortgang van het project. De toolkit zal op basis van concrete ervaringen en nieuwe inzichten worden uitgebreid.

Kernmerken

Onderwerp:
Gedragsbeïnvloeding, Participatie en samenwerking
Focus gebied:
Soort informatie:
Inspiratie en tips
Labels:

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan