Terug naar overzicht

Rapport pilot snoeproutes 2015

Downloaden 2 maart 2016 | Novi Mores | 20 pagina's | 1.44 MB | PDF

Omschrijving

Dit rapport van Novi Mores geeft de resultaten weer van een snoeproute pilot in 3 gemeenten (Nieuwegein, Tilburg en Veghel) in opdracht van NederlandSchoon en Gemeente Schoon. Op de snoeproutes zijn afvalbakken bestickerd, posters opgehangen op de school en in het winkelgebied, en bordjes geplaatst op de route. Deze aanpak had een positief effect op de hoeveelheid zwerfafval op de snoeproutes.

Bekijk ook het filmpje van de gemeente Veghel.

Kernmerken

Onderwerp:
Communicatie
Focus gebied:
Snoeproutes en scholen
Soort informatie:
Onderzoek
Labels:
Voortgezet onderwijs

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan