Terug naar overzicht

Rapport pilot snoeproutes 2015

Downloaden 2 maart 2016 | Novi Mores | 20 pagina's | 1.44 MB | PDF

Omschrijving

Dit rapport van Novi Mores geeft de resultaten weer van een snoeproute pilot in 3 gemeenten (Nieuwegein, Tilburg en Veghel) in opdracht van NederlandSchoon en Gemeente Schoon. Op de snoeproutes zijn afvalbakken bestickerd, posters opgehangen op de school en in het winkelgebied, en bordjes geplaatst op de route. Deze aanpak had een positief effect op de hoeveelheid zwerfafval op de snoeproutes.

Bekijk ook het filmpje van de gemeente Veghel.

Kernmerken

Onderwerp:
Communicatie
Focus gebied:
Snoeproutes en scholen
Soort informatie:
Onderzoek
Labels:
Voortgezet onderwijs

Pilot Schoon Belonen

Aan de slag met beloningssystemen voor de pilot Schoon Belonen? Op zoek naar het beste beloningssysteem om afvalscheiding te stimuleren en zwerfafval te verminderen?

Op de Kenniswijzer vindt u relevante kennisdocumenten en voorbeelden over het toepassen van belonen.

Bezoek ook de website

Kennisbijeenkomst

Dinsdag 10 oktober vond de Kennisbijeenkomst Schone Snoeproutes plaats.

De kennis die is uitgewisseld tijdens deze bijeenkomst, delen wij graag ook met u. Daarom hebben we alle informatie en documenten voor u online gezet.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan