Terug naar overzicht

Peukenpilot winkelgebied Lijnbaan Rotterdam

Naar het document 12 november 2015 | NederlandSchoon

Omschrijving

Dit filmpje van NederlandSchoon geeft inzicht in de pilot ter vermindering van het aantal peuken op straat, die in 2015 is uitgevoerd op de Lijnbaan in Rotterdam. In samenwerking met de gemeente Rotterdam, gebiedsbeheerder Bilfinger, en Britisch American Tobacco (BAT) heeft NederlandSchoon een 3 fase aanpak tegen peuken uitgerold. Stap 1 was het plaatsen van voorzieningen, stap 2 was het informeren van de ondernemers, en stap 3 was het betrekken van het publiek via een PR stunt.

Lees ook de samenvatting van deze pilot.

Kernmerken

Onderwerp:
Afvalvoorzieningen en inrichting, Gedragsbeïnvloeding
Focus gebied:
Winkels en horeca
Soort informatie:
Onderzoek
Labels:
Peuken

Pilot Schoon Belonen

Aan de slag met beloningssystemen voor de pilot Schoon Belonen? Op zoek naar het beste beloningssysteem om afvalscheiding te stimuleren en zwerfafval te verminderen?

Op de Kenniswijzer vindt u relevante kennisdocumenten en voorbeelden over het toepassen van belonen.

Bezoek ook de website

Kennisbijeenkomst

Dinsdag 10 oktober vond de Kennisbijeenkomst Schone Snoeproutes plaats.

De kennis die is uitgewisseld tijdens deze bijeenkomst, delen wij graag ook met u. Daarom hebben we alle informatie en documenten voor u online gezet.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan