Terug naar overzicht

Peukenpilot winkelgebied Lijnbaan Rotterdam

Naar het document 12 november 2015 | NederlandSchoon

Omschrijving

Dit filmpje van NederlandSchoon geeft inzicht in de pilot ter vermindering van het aantal peuken op straat, die in 2015 is uitgevoerd op de Lijnbaan in Rotterdam. In samenwerking met de gemeente Rotterdam, gebiedsbeheerder Bilfinger, en Britisch American Tobacco (BAT) heeft NederlandSchoon een 3 fase aanpak tegen peuken uitgerold. Stap 1 was het plaatsen van voorzieningen, stap 2 was het informeren van de ondernemers, en stap 3 was het betrekken van het publiek via een PR stunt.

Lees ook de samenvatting van deze pilot.

Kernmerken

Onderwerp:
Afvalvoorzieningen en inrichting, Gedragsbeïnvloeding
Focus gebied:
Winkels en horeca
Soort informatie:
Onderzoek
Labels:
Peuken

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan