Terug naar overzicht

Peukenonderzoek stations Vleuten en Terwijde

Downloaden 1 januari 2015 | Tauw | 36 pagina's | 3.02 MB | PDF

Omschrijving

In dit onderzoek van Tauw, in opdracht van NederlandSchoon, is onderzocht hoe peuken op treinstations konden worden verminderd. In het najaar van 2014 zijn op 2 test stations van de NS (Vleuten en Terwijde) proeven gedaan met de peukenaanpak op stations. Op het ene station is het roken gefaciliteerd en ondersteund met communicatie. Op het andere station is een rookverbod ingesteld. De resultaten tonen aan dat een rookverbod het sterkste effect heeft, doch dat een combinatie van voorzieningen en duidelijkheid over waar wel en niet mag worden gerookt, het beste werkt. Hierin zijn zichtbaarheid, herkenbaarheid en nabijheid van rookvoorzieningen van essentieel belang.

Kernmerken

Onderwerp:
Afvalvoorzieningen en inrichting, Handhaven
Focus gebied:
OV en stations
Soort informatie:
Onderzoek
Labels:
Peuken

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan