Terug naar overzicht

Peukenonderzoek stations Vleuten en Terwijde

Downloaden 1 januari 2015 | Tauw | 36 pagina's | 3.02 MB | PDF

Omschrijving

In dit onderzoek van Tauw, in opdracht van NederlandSchoon, is onderzocht hoe peuken op treinstations konden worden verminderd. In het najaar van 2014 zijn op 2 test stations van de NS (Vleuten en Terwijde) proeven gedaan met de peukenaanpak op stations. Op het ene station is het roken gefaciliteerd en ondersteund met communicatie. Op het andere station is een rookverbod ingesteld. De resultaten tonen aan dat een rookverbod het sterkste effect heeft, doch dat een combinatie van voorzieningen en duidelijkheid over waar wel en niet mag worden gerookt, het beste werkt. Hierin zijn zichtbaarheid, herkenbaarheid en nabijheid van rookvoorzieningen van essentieel belang.

Kernmerken

Onderwerp:
Afvalvoorzieningen en inrichting, Handhaven
Focus gebied:
OV en stations
Soort informatie:
Onderzoek
Labels:
Peuken

Pilot Schoon Belonen

Aan de slag met beloningssystemen voor de pilot Schoon Belonen? Op zoek naar het beste beloningssysteem om afvalscheiding te stimuleren en zwerfafval te verminderen?

Op de Kenniswijzer vindt u relevante kennisdocumenten en voorbeelden over het toepassen van belonen.

Bezoek ook de website

Kennisbijeenkomst

Dinsdag 10 oktober vond de Kennisbijeenkomst Schone Snoeproutes plaats.

De kennis die is uitgewisseld tijdens deze bijeenkomst, delen wij graag ook met u. Daarom hebben we alle informatie en documenten voor u online gezet.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan