Terug naar overzicht

Participeren doe je zo

Downloaden 1 februari 2011 | Gemeente Vlissingen & Oranjewoud | 92 pagina's | 651.77 KB | PDF

Omschrijving

In dit document, opgesteld door Oranjewoud, zijn twintig praktijkvoorbeelden van burgerparticipatie gebundeld. Hieruit kan men inspiratie en ideeën opdoen om burgers te laten participeren. De gemeente Vlissingen kiest voor kleinschalige initiatieven zodat de inspanningen van bewoners opwegen tegen de voordelen. Verder blijkt de uitstraling van de omgeving en het gedrag van andere gebruikers bepalend voor hoe een plek wordt gebruikt (Kees Keizer). Daarnaast stuurt Vlissingen op gedragsverandering.

Kernmerken

Onderwerp:
Gedragsbeïnvloeding, Participatie en samenwerking
Soort informatie:
Productoverzicht

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan