Terug naar overzicht

Participeren doe je zo

Downloaden 1 februari 2011 | Gemeente Vlissingen & Oranjewoud | 92 pagina's | 651.77 KB | PDF

Omschrijving

In dit document, opgesteld door Oranjewoud, zijn twintig praktijkvoorbeelden van burgerparticipatie gebundeld. Hieruit kan men inspiratie en ideeën opdoen om burgers te laten participeren. De gemeente Vlissingen kiest voor kleinschalige initiatieven zodat de inspanningen van bewoners opwegen tegen de voordelen. Verder blijkt de uitstraling van de omgeving en het gedrag van andere gebruikers bepalend voor hoe een plek wordt gebruikt (Kees Keizer). Daarnaast stuurt Vlissingen op gedragsverandering.

Kernmerken

Onderwerp:
Gedragsbeïnvloeding, Participatie en samenwerking
Soort informatie:
Productoverzicht

Pilot Schoon Belonen

Aan de slag met beloningssystemen voor de pilot Schoon Belonen? Op zoek naar het beste beloningssysteem om afvalscheiding te stimuleren en zwerfafval te verminderen?

Op de Kenniswijzer vindt u relevante kennisdocumenten en voorbeelden over het toepassen van belonen.

Bezoek ook de website

Kennisbijeenkomst

Dinsdag 10 oktober vond de Kennisbijeenkomst Schone Snoeproutes plaats.

De kennis die is uitgewisseld tijdens deze bijeenkomst, delen wij graag ook met u. Daarom hebben we alle informatie en documenten voor u online gezet.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan