Terug naar overzicht

Opgeruimd Breda, evaluatie 2012 - 2013

Downloaden 1 januari 2013 | Gemeente Breda | 4 pagina's | 4.18 MB | PDF

Omschrijving

Deze factsheet van de gemeente Breda evalueert de resultaten van het Opgeruimd Breda project. Het toont het aantal wijkdeals, de meningen van de deelnemende inwoners en het kostenplaatje. Inmiddels werken 2000 mensen mee aan het programma. Van deze participanten vindt 64% het programma zeer succesvol en ruim een kwart redelijk succesvol. Bewoners zijn eveneens tevreden; de communicatie vanuit de gemeente is sneller en beter. Ondanks deze positieve resultaten moet er in de toekomst meer aandacht zijn voor: de verruiming van 'Opgeruimd Breda', het vervangen van het logo vanwege de bekendheid, inzetten op nog betere communicatie (via social media) en het blijven ondersteunen de kleine bewonersinitiatieven.

Kernmerken

Onderwerp:
Gedragsbeïnvloeding, Participatie en samenwerking
Focus gebied:
Woonwijken
Soort informatie:
Inspiratie en tips

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan