Terug naar overzicht

Negen handvatten voor beïnvloeding mobiliteitsgedrag

Downloaden 24 september 2015 | Verkeerskunde | 3 pagina's | 416.89 KB | PDF

Omschrijving

Dit artikel van Verkeerskunde beschrijft een communicatie campgane uit Nieuw-Zeeland. Om het gedrag van reizigers in het openbaar vervoer in Nieuw-Zeeland te beïnvloeden, deed The City of Auckland een proef waarbij het zwerfafval rond bushaltes iedere dag werd verzameld en gepresenteerd in de doorzichtige reclamezuil van de abri. Dit had een averechts effect. Dit artikel legt uit wat er mis ging en wat je dan wel kunt doen.

Kernmerken

Onderwerp:
Communicatie, Gedragsbeïnvloeding
Focus gebied:
OV en stations
Soort informatie:
Onderzoek

Pilot Schoon Belonen

Aan de slag met beloningssystemen voor de pilot Schoon Belonen? Op zoek naar het beste beloningssysteem om afvalscheiding te stimuleren en zwerfafval te verminderen?

Op de Kenniswijzer vindt u relevante kennisdocumenten en voorbeelden over het toepassen van belonen.

Bezoek ook de website

Kennisbijeenkomst

Dinsdag 10 oktober vond de Kennisbijeenkomst Schone Snoeproutes plaats.

De kennis die is uitgewisseld tijdens deze bijeenkomst, delen wij graag ook met u. Daarom hebben we alle informatie en documenten voor u online gezet.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan