Terug naar overzicht

Negen handvatten voor beïnvloeding mobiliteitsgedrag

Downloaden 24 september 2015 | Verkeerskunde | 3 pagina's | 416.89 KB | PDF

Omschrijving

Dit artikel van Verkeerskunde beschrijft een communicatie campgane uit Nieuw-Zeeland. Om het gedrag van reizigers in het openbaar vervoer in Nieuw-Zeeland te beïnvloeden, deed The City of Auckland een proef waarbij het zwerfafval rond bushaltes iedere dag werd verzameld en gepresenteerd in de doorzichtige reclamezuil van de abri. Dit had een averechts effect. Dit artikel legt uit wat er mis ging en wat je dan wel kunt doen.

Kernmerken

Onderwerp:
Communicatie, Gedragsbeïnvloeding
Focus gebied:
OV en stations
Soort informatie:
Onderzoek

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan