Terug naar overzicht

Leidraad Afvalbakken in de openbare ruimte

Naar het document 1 maart 2005 | CROW | 64 pagina's

Omschrijving

Deze leidraad van het CROW helpt per situatie om de optimale hoeveelheid, soort en positionering van afvalbakken te vinden. De strategieën vindbaarheid, gebruiksgemak, aantrekkelijkheid en bewustwording kunnen het gebruik van afvalbakken onder bezoekers positief beïnvloeden. Tot slot besteedt de leidraad aandacht aan lediging en onderhoud van afvalbakken.

Kernmerken

Onderwerp:
Afvalvoorzieningen en inrichting
Soort informatie:
Inspiratie en tips

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan