Terug naar overzicht

Land-based strategies for a plastic-free ocean

Downloaden 1 september 2015 | Ocean Conservancy | 48 pagina's | 3.33 MB | PDF

Omschrijving

Dit rapport van Ocean Conservancy behandelt een integrale set van 5 methoden en interventies om de lekkage van ongecontroleerd plastic naar zee te verminderen. Per methode worden de kosten vergeleken met de potentiële vermindering van de plastic stroom. Om te komen tot dit advies word gekeken naar de oorsprong van het plastic en de verschillen tussen landen.

Kernmerken

Onderwerp:
Financiering en kosten, Soorten en oorzaken zwerfafval
Focus gebied:
Water en oevers
Soort informatie:
Inspiratie en tips
Labels:
Plastic soep

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan