Terug naar overzicht

Handreiking voorkomen van bijplaatsingen

Downloaden kerndocument 30 mei 2017 | Novi Mores | 44 pagina's | 2.65 MB | PDF

Omschrijving

Deze handreiking, in opdracht van Rijkswaterstaat, geeft handvatten om bijplaatsingen binnen uw gemeente aan te pakken. Aan de hand van een stappenplan, kunt u op effectieve wijze te werk gaan. In het eerste deel wordt de aanpak toegelicht, in het tweede deel volgen de gedragsinterventies. Met behulp van de boom en de memo’s kunt u eenvoudig de kernpunten tot u nemen voor een effectieve aanpak tegen bijplaatsing.

Kernmerken

Onderwerp:
Bijplaatsingen
Focus gebied:
Woonwijken
Soort informatie:
Plan van aanpak

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan