Terug naar overzicht

Handreiking schone evenementen

Downloaden kerndocument 10 november 2015 | Gemeente Schoon | 23 pagina's | 749.31 KB | PDF

Omschrijving

Deze handreiking biedt gemeenten een overzicht van maatregelen die ze zelf kunnen nemen of kunnen meenemen als ze met een organisator in gesprek gaat over een schoon evenement in de gemeente. Naast mogelijkheden en aandachtspunten voor een efficiënte aanpak biedt dit document voorbeelden en suggesties voor de beïnvloeding van drie gedragsaspecten tijdens evenementen: committeren, afvalbakken en boodschappen.

Gebruik ook de Checklist Schone evenementen voor gemeenten.

Kernmerken

Focus gebied:
Evenementen
Soort informatie:
Inspiratie en tips
Labels:
Zwerfafvalcongres 2017

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan