Terug naar overzicht

Handreiking schone evenementen

Downloaden kerndocument 10 november 2015 | Gemeente Schoon | 23 pagina's | 749.31 KB | PDF

Omschrijving

Deze handreiking biedt gemeenten een overzicht van maatregelen die ze zelf kunnen nemen of kunnen meenemen als ze met een organisator in gesprek gaat over een schoon evenement in de gemeente. Naast mogelijkheden en aandachtspunten voor een efficiënte aanpak biedt dit document voorbeelden en suggesties voor de beïnvloeding van drie gedragsaspecten tijdens evenementen: committeren, afvalbakken en boodschappen.

Gebruik ook de Checklist Schone evenementen voor gemeenten.

Kernmerken

Focus gebied:
Evenementen
Soort informatie:
Inspiratie en tips
Labels:
Zwerfafvalcongres 2017

Pilot Schoon Belonen

Aan de slag met beloningssystemen voor de pilot Schoon Belonen? Op zoek naar het beste beloningssysteem om afvalscheiding te stimuleren en zwerfafval te verminderen?

Op de Kenniswijzer vindt u relevante kennisdocumenten en voorbeelden over het toepassen van belonen.

Bezoek ook de website

Kennisbijeenkomst

Dinsdag 10 oktober vond de Kennisbijeenkomst Schone Snoeproutes plaats.

De kennis die is uitgewisseld tijdens deze bijeenkomst, delen wij graag ook met u. Daarom hebben we alle informatie en documenten voor u online gezet.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan