Terug naar overzicht

Handreiking 'Ondernemers en beheer van de openbare ruimte'

Downloaden 1 oktober 2013 | Public Result | 33 pagina's | 267.94 KB | PDF

Omschrijving

Deze handreiking geeft gemeenten inzicht in de rol die ondernemers kunnen spelen bij het beheer van de openbare ruimte en de bestrijding van zwerfafval. Voor de handreiking heeft van adviesbureau Public Result (in opdracht van Gemeente Schoon) casestudies gedaan naar een tiental Gemeente Schoon-projecten waarbij ondernemers een rol speelden. Het resultaat van deze analyse is een overzicht met concrete handvatten om contact te leggen met ondernemers en de juiste instrumenten te hanteren bij een gezamenlijke aanpak van zwerfafval. Daarnaast is in deze inventarisatie aandacht besteed aan de borging van de resultaten.

Kernmerken

Onderwerp:
Participatie en samenwerking
Focus gebied:
Winkels en horeca
Soort informatie:
Inspiratie en tips, Onderzoek

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan