Terug naar overzicht

Handreiking 'Ondernemers en beheer van de openbare ruimte'

Downloaden 1 oktober 2013 | Public Result | 33 pagina's | 267.94 KB | PDF

Omschrijving

Deze handreiking geeft gemeenten inzicht in de rol die ondernemers kunnen spelen bij het beheer van de openbare ruimte en de bestrijding van zwerfafval. Voor de handreiking heeft van adviesbureau Public Result (in opdracht van Gemeente Schoon) casestudies gedaan naar een tiental Gemeente Schoon-projecten waarbij ondernemers een rol speelden. Het resultaat van deze analyse is een overzicht met concrete handvatten om contact te leggen met ondernemers en de juiste instrumenten te hanteren bij een gezamenlijke aanpak van zwerfafval. Daarnaast is in deze inventarisatie aandacht besteed aan de borging van de resultaten.

Kernmerken

Onderwerp:
Participatie en samenwerking
Focus gebied:
Winkels en horeca
Soort informatie:
Inspiratie en tips, Onderzoek

Pilot Schoon Belonen

Aan de slag met beloningssystemen voor de pilot Schoon Belonen? Op zoek naar het beste beloningssysteem om afvalscheiding te stimuleren en zwerfafval te verminderen?

Op de Kenniswijzer vindt u relevante kennisdocumenten en voorbeelden over het toepassen van belonen.

Bezoek ook de website

Kennisbijeenkomst

Dinsdag 10 oktober vond de Kennisbijeenkomst Schone Snoeproutes plaats.

De kennis die is uitgewisseld tijdens deze bijeenkomst, delen wij graag ook met u. Daarom hebben we alle informatie en documenten voor u online gezet.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan