Terug naar overzicht

Handleiding Schoon Belonen

Downloaden kerndocument 4 juni 2015 | RWS Leefomgeving | 10 pagina's | 111.87 KB | PDF

Omschrijving

Deze handleiding samengesteld door Rijkswaterstaat Leefomgeving geeft inzicht in de werking van belonen en beloningssystemen in de bestrijding van zwerfafval. Het geeft gemeentes en bedrijven handvatten om bestaande kennis over beloningen toe te gaan passen bij het schoon maken en houden van de openbare ruimte. Hiertoe worden verschillende beloningssystemen behandeld, in relatie tot hun effect op gedragsbeïnvloeding. Bij deze handleiding horen bijlage 1 (beloningssystemen), bijlage 2 (praktijkvoorbeelden), en bijlage 3 (overzichtsmatrix).

Kernmerken

Onderwerp:
Belonen
Labels:
Zwerfafvalcongres 2017

Pilot Schoon Belonen

Aan de slag met beloningssystemen voor de pilot Schoon Belonen? Op zoek naar het beste beloningssysteem om afvalscheiding te stimuleren en zwerfafval te verminderen?

Op de Kenniswijzer vindt u relevante kennisdocumenten en voorbeelden over het toepassen van belonen.

Bezoek ook de website

Kennisbijeenkomst

Dinsdag 10 oktober vond de Kennisbijeenkomst Schone Snoeproutes plaats.

De kennis die is uitgewisseld tijdens deze bijeenkomst, delen wij graag ook met u. Daarom hebben we alle informatie en documenten voor u online gezet.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan