Terug naar overzicht

Handleiding Schoon Belonen

Downloaden kerndocument 4 juni 2015 | RWS Leefomgeving | 10 pagina's | 111.87 KB | PDF

Omschrijving

Deze handleiding samengesteld door Rijkswaterstaat Leefomgeving geeft inzicht in de werking van belonen en beloningssystemen in de bestrijding van zwerfafval. Het geeft gemeentes en bedrijven handvatten om bestaande kennis over beloningen toe te gaan passen bij het schoon maken en houden van de openbare ruimte. Hiertoe worden verschillende beloningssystemen behandeld, in relatie tot hun effect op gedragsbeïnvloeding. Bij deze handleiding horen bijlage 1 (beloningssystemen), bijlage 2 (praktijkvoorbeelden), en bijlage 3 (overzichtsmatrix).

Kernmerken

Onderwerp:
Belonen
Labels:
Zwerfafvalcongres 2017

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan