Terug naar overzicht

Gouden tips in de aanpak van schoolomgevingen

Downloaden Gemeente Schoon | 2 pagina's | 48.92 KB | PDF

Omschrijving

Aan de hand van enkele bijeenkomsten met diverse middelgrote gemeenten over de aanpak van zwerfafval in schoolomgevingen zijn tips en aanbevelingen opgesteld. De tips zijn: Breng snoeproutes in kaart, inventariseer voorgaande maatregelen, concretiseer de doelgroep en formuleer een doel/ambitie van het project. Focus in de voorbereiding op succeslocaties en bestaande initiatieven. Begin klein, zorg voor één aanspreekpunt binnen de gemeente, zoek partners, creëer draagvlak, zoek financiële steun en maak concrete afspraken met alle partijen. Eenmaal in de uitvoering zijn bereikbaarheid, regelmatig overleg met betrokkenen, metingen van het draagvlak, PR, communicatie en promotie, enthousiasmeren van eigen organisatie en partners en belonen van vrijwilligers en kinderen essentieel. Het opschalen en borgen bestaat uit het faciliteren van deelnemers en burgers, het vastleggen van afspraken, berekeningen van benodigde budgetten, het uitdragen van successen, stap voor stap handelen en evalueren.

Kernmerken

Focus gebied:
Snoeproutes en scholen
Soort informatie:
Inspiratie en tips

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan