Terug naar overzicht

Focus op hotspots bij aanpak drijfvuil

Downloaden 1 januari 2014 | Gemeente Schoon | 1 pagina's | 589.49 KB | PDF

Omschrijving

Dit artikel in Gemeente Schoon laat de structurele aanpak zien die Kampen heeft ontwikkeld om zelf het zwerfafval in de IJssel, jachthaven en de stadsgrachten aan te pakken. Na een inventariserende schouw focust de gemeente nu op een aantal hotspots. Zo blijven de wateren in de stad schoon met behapbare en gerichte schoonmaakwerkzaamheden. 

Kernmerken

Onderwerp:
Monitoren, Reinigen
Focus gebied:
Water en oevers
Soort informatie:
Praktijkvoorbeeld
Labels:
Burgerschouw , Plastic soep

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan