Terug naar overzicht

Eindrapport Zoeterwoude participatie en zwerfafval

Downloaden 1 september 2013 | Public Result | 35 pagina's | 641.58 KB | PDF

Omschrijving

Dit eindrapport beschrijft hoe Zoeterwoude inwoners meer kan betrekken bij de zwerfafvalaanpak van de gemeente. Een greep uit de voorgestelde acties van de ondersteuning adviesbureau Public Result (in opdracht van Gemeente Schoon): een inventarisatie van verantwoordelijkheden voor het beheer van het buitengebied en een educatieprogramma voor leerlingen van groep 7 (in samenwerking met Natuur- en Mileu Educatie Zoeterwoude). Met behulp van het ontwikkelde draaiboek kan het programma jaarlijks herhaald worden.

Kernmerken

Onderwerp:
Educatie, Gedragsbeïnvloeding, Participatie en samenwerking
Focus gebied:
Snoeproutes en scholen, Woonwijken
Soort informatie:
Praktijkvoorbeeld
Labels:
Basisonderwijs

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan