Terug naar overzicht

Eindrapport 'Burgers actief, een schoner Stadbroek-Oost'

Downloaden 1 december 2013 | Public Result | 38 pagina's | 1.08 MB | PDF

Omschrijving

Dit eindrapport biedt een handzaam processchema voor de monitoring van een 'schoon en leefbaar Stadbroek-Oost’ in de gemeente Sittard-Geleen. Dit is het resultaat van het Participatietraject dat adviesbureau Public Result (in opdracht van Gemeente Schoon) bij de gemeente heeft uitgevoerd (2013) om zwerfafval en dumping in Stadbroek-Oost tegen te gaan. Naast het monitoringssysteem bevat het rapport adviezen om de negatieve tendensen te doorbreken die onder de bewoners zijn geconstateerd. 

Kernmerken

Onderwerp:
Monitoren, Participatie en samenwerking
Focus gebied:
Woonwijken
Soort informatie:
Praktijkvoorbeeld
Labels:
Burgerschouw , Beeldgericht reinigen

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan