Terug naar overzicht

In de wereld van jongeren en zwerfafval

Downloaden 22 april 2008 | Beautiful Lives | 46 pagina's | 3.84 MB | PDF

Omschrijving

In dit onderzoek van Beautiful lives is gezocht naar achterliggende redenen rondom het veroorzaken van zwerfafval door jongeren. Jongeren bevinden zich in een overgangsfase van afhankelijkheid naar autonomie en eigen verantwoordelijkheid. Belangrijke conclusies: neem deze overgang serieus en spreek jongeren aan vanuit gelijkwaardigheid, met begrip voor de leefwereld van jongeren.

Kernmerken

Onderwerp:
Communicatie
Soort informatie:
Onderzoek
Labels:
Voortgezet onderwijs

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan