Terug naar overzicht

De 25-meter regel. Achtergrond en toepassingen in de praktijk

Downloaden 1 december 2014 | NederlandSchoon | 7 pagina's | 458.79 KB | PDF

Omschrijving

Deze notitie van Sichting Nederland Schoon inventariseert de achtergrond van de 25-meter regel. De 25-meter regel houdt in dat een ondernemer zo vaak als nodig het zwerfafval (etenswaren, verpakkingen of andere materialen) in een straal van 25 meter vanaf de voordeur van zijn zaak moeten verwijderen. Deze 25-meter regel is al sinds 2008 van kracht, maar veel gemeenten en ondernemers zijn hier niet van op de hoogte, gaan hier verschillend mee om, of zijn zich niet bewust van de consequenties. Stichting Nederland Schoon heeft daarom een notitie geschreven over deze 25-meter regel, de totstandkoming, de toepassing en de aandachtspunten.

Bekijk ook de infographic van de 25-meter regel, een poster die een overzicht geeft van alle voordelen, en de juridische toelichting op de 25-meter regel, voor meer informatie over de toepassing en naleving.

Kernmerken

Onderwerp:
Reinigen
Focus gebied:
Winkels en horeca
Soort informatie:
Inspiratie en tips

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan