Terug naar overzicht

De 25-meter regel. Achtergrond en toepassingen in de praktijk

Downloaden 1 december 2014 | NederlandSchoon | 7 pagina's | 458.79 KB | PDF

Omschrijving

Deze notitie van Sichting Nederland Schoon inventariseert de achtergrond van de 25-meter regel. De 25-meter regel houdt in dat een ondernemer zo vaak als nodig het zwerfafval (etenswaren, verpakkingen of andere materialen) in een straal van 25 meter vanaf de voordeur van zijn zaak moeten verwijderen. Deze 25-meter regel is al sinds 2008 van kracht, maar veel gemeenten en ondernemers zijn hier niet van op de hoogte, gaan hier verschillend mee om, of zijn zich niet bewust van de consequenties. Stichting Nederland Schoon heeft daarom een notitie geschreven over deze 25-meter regel, de totstandkoming, de toepassing en de aandachtspunten.

Bekijk ook de infographic van de 25-meter regel, een poster die een overzicht geeft van alle voordelen, en de juridische toelichting op de 25-meter regel, voor meer informatie over de toepassing en naleving.

Kernmerken

Onderwerp:
Reinigen
Focus gebied:
Winkels en horeca
Soort informatie:
Inspiratie en tips

Pilot Schoon Belonen

Aan de slag met beloningssystemen voor de pilot Schoon Belonen? Op zoek naar het beste beloningssysteem om afvalscheiding te stimuleren en zwerfafval te verminderen?

Op de Kenniswijzer vindt u relevante kennisdocumenten en voorbeelden over het toepassen van belonen.

Bezoek ook de website

Kennisbijeenkomst

Dinsdag 10 oktober vond de Kennisbijeenkomst Schone Snoeproutes plaats.

De kennis die is uitgewisseld tijdens deze bijeenkomst, delen wij graag ook met u. Daarom hebben we alle informatie en documenten voor u online gezet.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan