Terug naar overzicht

'Afval loont!' Onderzoek naar beloningssystemen voor zwerfafval

Downloaden 1 juli 2013 | Public Result | 45 pagina's | 1.47 MB | PDF

Omschrijving

Dit onderzoek toont een internationale inventarisatie naar beloningssystemen op het gebied van zwerfafval en hun succesfactoren. Adviesbureau Public Result maakte deze analyse in opdracht van Gemeente Schoon voor stadsdeel Amsterdam-Oost. Het document bevat verder aanbevelingen welke projecten toegepast kunnen worden in welke buurten.

Kernmerken

Onderwerp:
Belonen, Gedragsbeïnvloeding
Focus gebied:
Woonwijken
Soort informatie:
Praktijkvoorbeeld

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan