Terug naar overzicht

Adviesrapport pilot bus- en tramhalte op station Leidschenveen. Verminderen van zwerfafval op een OV halte

Downloaden 1 oktober 2014 | Novi Mores | 32 pagina's | 1.67 MB | PDF

Omschrijving

Dit rapport geeft de resultaten weer van de pilot op ov halte Leidschenveen in 2014. In opdracht van Stichting Nederland Schoon is in samenwerking met HTM en gemeente Den Haag onderzocht op welke wijze het vervuilgedrag van reizigers op de bus- en tramhalte van station Leidschenveen positief beïnvloed kon worden. De maatregelen die werden toegepast, richtten zich op het verminderen van zwerfafval en sigarettenpeuken. Alle ingrepen (peukenbakken, afvalbakken met stickers, foto's van natuurbeelden, grote schoonmaak actie) hadden een positief effect op de schoonbeleving van reizigers.
Bekijk ook het filmpje van deze pilot.

Kernmerken

Onderwerp:
Afvalvoorzieningen en inrichting, Beleving
Focus gebied:
OV en stations
Soort informatie:
Onderzoek
Labels:
Peuken

Pilot Schoon Belonen

Aan de slag met beloningssystemen voor de pilot Schoon Belonen? Op zoek naar het beste beloningssysteem om afvalscheiding te stimuleren en zwerfafval te verminderen?

Op de Kenniswijzer vindt u relevante kennisdocumenten en voorbeelden over het toepassen van belonen.

Bezoek ook de website

Kennisbijeenkomst

Dinsdag 10 oktober vond de Kennisbijeenkomst Schone Snoeproutes plaats.

De kennis die is uitgewisseld tijdens deze bijeenkomst, delen wij graag ook met u. Daarom hebben we alle informatie en documenten voor u online gezet.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan