Terug naar overzicht

Adviesrapport pilot bus- en tramhalte op station Leidschenveen. Verminderen van zwerfafval op een OV halte

Downloaden 1 oktober 2014 | Novi Mores | 32 pagina's | 1.67 MB | PDF

Omschrijving

Dit rapport geeft de resultaten weer van de pilot op ov halte Leidschenveen in 2014. In opdracht van Stichting Nederland Schoon is in samenwerking met HTM en gemeente Den Haag onderzocht op welke wijze het vervuilgedrag van reizigers op de bus- en tramhalte van station Leidschenveen positief beïnvloed kon worden. De maatregelen die werden toegepast, richtten zich op het verminderen van zwerfafval en sigarettenpeuken. Alle ingrepen (peukenbakken, afvalbakken met stickers, foto's van natuurbeelden, grote schoonmaak actie) hadden een positief effect op de schoonbeleving van reizigers.
Bekijk ook het filmpje van deze pilot.

Kernmerken

Onderwerp:
Afvalvoorzieningen en inrichting, Beleving
Focus gebied:
OV en stations
Soort informatie:
Onderzoek
Labels:
Peuken

Gedragstool Zwerfafval

Ben jij als beheerder van de openbare ruimte op zoek naar een oplossing voor jouw zwerfafvalprobleem? Probeer dan de Gedragstool Zwerfafval. 

Via een aantal vragen leidt deze tool je naar een advies bestaand uit praktische interventies, goede praktijkvoorbeelden en handige documenten passend bij jouw zwerfafvalsituatie.

Start de tool

Winkelgebied Verkiezing

De Schoonste Winkelgebied Verkiezing gaat weer van start. Dit jaar beginnen we de verkiezing met een interactief webinar op 8 mei en een mooi startpakket.

Lees op onze website precies wat jij kunt doen voor schone winkelgebieden én om je aan te melden voor het webinar.

Naar de website

Op de hoogte blijven?

Abonneer je dan nu op de digitale nieuwsbrief van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (een initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD).

Blijf hiermee maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws over zwerfafval, nieuwe bijeenkomsten en interessante documenten op de kenniswijzer.

Meld je aan